At finde en shampoo der passer til ens type hår, kan både være overvældende og uoverskueligt. Frisøren giver altid et nyt produkt med hjem, og hylderne bugner med diverse produkter, markeret med ‘Volumen’, ‘Tørt hår’ og ‘Skæl shampoo’. MEN hvilke shampoos lever egentligt op til deres label, og hvilke er mine go-to, når det kommer til de mange forskellige problemer, vi oplever med vores hår.
Find hvilke af nedestående du døjer med, og læs om min favorit shampoo, til din type hår. 

Tørt Hår
Tørt hår er noget de fleste døjer med, og selvom en hårolie kan gøre underværker, starter pleje af de tørre lokker i badet. Når mit hår føles tørt og trist, går jeg med det samme til mine Wella Oil Reflections produkter. Formularen er en let, fugtgivende, og giver den vildeste glans, til selv det kedeligste hår. Den indeholder bl.a. camellia olie og hvid te ekstrakt, der er med til at give blødt og glansfuldt hår. Mit hår skinner om kap med solen, efter en tur med serien – og ikke på den ‘fedtede klamme’ måde.
Well Oil Reflections Shampoo // HER
eller forhandlernummer: 33 26 91 11


Manglende Volumen
Det første skridt på vejen til fyldigt hår, er en god shampoo. Da jeg personligt har rigtig meget hår, og dermed meget naturlig volumen, er det ikke typisk hvad jeg leder efter i en shampoo. MEN når der så endelig skal ekstra fylde til, er Organic Hairspa Magnificent Volumizing shampoo min go-to. Produktet er perfekt til kedeligt skandinavisk hår, eller til at give noget ekstra til dig, der allerede har lidt at gøre med. Den indeholdender bla. hvede protein og ginseng, der er med til at give modstandsdygtighed og selvfølgelig massere af volumen. Den indeholder også farvebeskyttelse, så din farve ikke falmer ved brug.
Organic Hairspa Magnificent Volumizing Shampoo // HER


Color-Stay

Når man bruger mange tusinde kroner på at få farvet sit hår, er ønsket også at beholde den farve længst muligt. Derfor skal vi bruge en farvebeskyttende shampoo, eller i hvert fald en shampoo, der indeholder farvebeskyttende egenskaber. Björn Axén laver nogle super lækre produkter til håret, og deres color-stay shampoo er et super godt eksempel på dette. Shampooen indeholder E-vitamin, ekstrakt fra inula planten, økologiske olier og ekstrakter fra havplanter. Alt dette kombineret udgør en formular, der både styrker og beskytter farven i håret. Derudover fremhæver produktet farvens smukke glans og genfugter hår og hovedbund.
Björn Axén Color Stay Shampoo // HER


Normalt Hår

Mit hår er nok hvad man ville kategorisere som ‘normalt’. Der er ikke umiddelbart noget at komme efter, udover når man leder efter noget ‘ekstra’, såsom pleje, volumen etc. Maria Nila laver mange af mine favoritter, og deres SOFT serie, er hvad der i øjeblikket hitter i min bruser. True Soft Shampoo er en blid shampoo til tørt hår, der blødgør, fugter og styrker strukturen af håret. Ligesom alle Maria Nilas produkter, er shampooen fri for sulfater og parabener. Den nærende arganolie i produktet, reducerer krus og bekæmper statisk elektricitet. Color Guard Complex beskytter hår, og reducerer tab af farve i forbindelse med vask, varme styling, UV-stråler og frie radikaler. Helt sikkert en shampoo der også er fantastisk til tørt hår, og en af mine personlige favoritter.
Maria Nila True Soft Shampoo // HER


Tør Hovedbund

Tør hovedbund og skæl, er noget rigtig mange mennesker døjer med. Selv døjer jeg med problemet i de tørre måneder, hvor ekstra næring til hovedbunden er et must. I denne kategori har jeg to produkter at snakke om, nemlig en anbefaling fra både min mor og jeg. Jeg har endnu ikke haft fornøjelsen af at prøve Ingredien Scalp Soothing Shampoo, men min mor kan ikke sige nok gode ting om den. Hun har altid døjet med skæl i hovedbunden, og roser denne shampoo til skyerne. Så jeg tager hendes ord for det. Shampooen beskrives som en beroligende og fugtgivende shampoo, med økologisk pileekstrakt og andre specialudvalgte ingredienser. Ovenstående skulle være med til at mindske/fjerne irritation og andre problemer i hovedbunden.
Derudover skulle den genoprette balancen i hovedbunden med masser af fugt, og efterlade håret blødt, blankt og smidigt. 

Min favorit er igen fra Maria Nila, og er deres Head & Hair Heal serie. Produkterne er anti-inflammatoriske og hårvækst-stimulerende. Piroctone Olamine og naturlig Aloe Vera, er hvad der går ind og fjerner og forebygger skæl, og hovedbunds problemer. Vitamin E, Apigenin og peptider stimulere hårsækkene, for øget hårvækst og oleanolic syre forhindrer derudover også hårtab. Begge shampooer (og alle andre) skal masseres godt ned i hovedbunde, for både at fjerne skæl, men også for at øge blodcirkulationen til hovedbunden.
Ingredien Scalp Soothing Shampoo // HER
Maria Nila Head & Hair Heal // HER